Verslaafd aan ons eigen gelijk


Verslaafd aan ons eigen gelijk

een interactieve lezing van Lammert Kamphuis

Herken je dat, welles–nietesdiscussies? En dat je dan eigenlijk wel graag gelijk krijgt?

Filosoof Lammert Kamphuis heeft hierover een boek geschreven: ‘Verslaafd aan ons eigen gelijk’. Hierin stelt Kamphuis filosoferen voor als training om de wereld vanuit meerdere invalshoeken te bekijken: “De menselijke geest kleurt vanuit luiheid de wereld in zwart en wit. Daarmee verschaf je jezelf een zo duidelijk mogelijk beeld. De werkelijkheid is echter veelkleuriger dan je denken je voorspiegelt. Zij verdient onze lenigheid.”

Lammert Kamphuis is een vlotte schrijver, een zeer goede spreker en een inspirerende docent, die met hele sprekende voorbeelden automatisch je aandacht weet vast te houden. We zijn dan ook blij dat hij woensdag 16 oktober naar Nuenen komt om een interactieve lezing te geven. Het zal dan niet alleen luisteren zijn; hij zal ons ook aan het werk zetten met mentale lenigheidsoefeningen.

Nieuwsgierig? Benieuwd hoe verslaafd jij eigenlijk bent aan je eigen gelijk? Of in hoeverre die opgaat voor je buurman, collega, partner, familielid…. Kom naar De Regenboog. Het zal in ieder geval een inspirerende avond worden, waar je nieuwe kennis en ervaring opdoet.

datum:  woensdag 16 oktober 2024
tijd:  20:00 uur  –  inloop vanaf 19:30 uur
plaats:  Kerkelijk Centrum De Regenboog, Sportlaan 5, Nuenen
entree: 10 euro

 

Bestel hier uw kaartjes online of koop ze op de avond zelf bij binnenkomst.